fredag 31 oktober 2008

Det snöar!

Det snöar verkligen, det ser jätte roligt ut. Små härliga vita flingor som dansar i luften, jag och mamma har stått i fönstret och tittat på dem en lång stund. Men det bästa var när vi gick ut och jag fick känna dem på näsan, det kittlade lite! Mamma är dock inte lika förtjust över snön, tycker att det är alldeles för tidigt, hon tjatar om att hon redan saknar sommaren!

Igår var jag, mamma och farmor inne i Örebro och betalde vår resa, vi ska ut och flyga, vad det nu betyder! Fast det är ett tag kvar så jag kanske förstår mera då, mamma har visat hur ett flygplan ser ut i allafall så helt nollad är jag inte. Mamma säger att det kommer att vara varmt dit vi ska åka och att jag kommer att få bada varje dag så jag antar att jag kommer att stortrivas. Det bästa av allt är att jag kommer att slippa att ha på mig overall och mössa i en hel vecka!
Vi passade på att äta lite lunch i stan också, vilket smakade gott som vanligt. Det är så spännande att vara i stan för det finns så mycket roligt att titta på, massor med folk som pratar och många lampor som lyser. Jag hade fullt upp med att hinna titta på allt så när det väl var dags att åka hem var jag helt slut och somnade innan mamma ens hade lagt i backen. Så när vi väl kom hem var jag full av energi igen, redo att åka lite i min rallystol. Vet ni jag har lärt mig att vinka, fast jag gör det inte på beställning (till mammas stora besvikelse, hon ville ju att jag skulle vinka igår så att farmor skulle få se) utan bara när jag själv känner för det..

Måste passa på att skryta lite också, igår kväll somnade jag alldeles själv inne i mitt rum, det var jätte längesen jag gjorde det. Pappa behövde inte gå runt och sjunga för mig och jag behövde inte ens mammas tutte för att kunna somna. Nu blev ni riktigt förvånade va?
Fast jag somnade inte direkt hungrig för jag fick en stor flaska välling av pappa precis innan det var dags att gå och lägga sig. Jag börjar nog verkligen bli stora grabben nu, fast mamma säger att jag alltid kommer att vara henes lilla bebis, tror att det där är en riktig mammagrej!
Idag är det ju fredag och pappa slutar tidigt så i eftermiddag ska vi ha lite familjemys, en liten fågel visakade att det kanske blir en sväng till badhuset, så nu håller jag tummarna!

Ha en bra dag och du passa på att gå ut och känn hur det kittlas när det snöar på näsan, det är jätte härligt!
Puss

onsdag 29 oktober 2008

Tack Elsa!

Tack Elsa för att vi fick komma hem till dig idag, det var lika roligt som vanligt. Visst är det konstigt att alla andras leksaker är mycket roligare än mina egna. Elsa mamma hade bakat så det luktade gott i hela huset, jag fick tyvärr inte smaka men mamma sa att dom var minst lika goda som dom luktade. Jag passade på att leka med alla leksaker jag kom åt och sen åt jag lite lunch också, mums fillibaba!
Det var lite sura miner i kompisagänget idag, vet inte riktigt vad det var, men jag tror att det dåliga humöret smittade av sig för alla var lite kinkiga och gnälliga. Eller så beror det helt enkelt på det tråkiga vädret, usch jag saknar redan sommaren, jag har redan tröttnat på att så fort jag ska ut bara en liten sväng så måste det krånglas på en massa kläder. Värst av allt är mössan, ucsh!

Pappa är i Stockholm idag och provkör några nya maskiner till jobbet så jag antar att han inte kommer hem än på några timmar så jag och mamma får klara oss själva. Känner jag mamma rätt så blir det nog en promenad och sen lite mat och bus. Imorse vaknade jag riktigt tidigt (enligt mamma) så det fick bli en flaska välling till att börja med, mamma anser att man inte kan äta frukost innan sju, vet inte vart hon har fått den tokiga iden ifrån, jag skulle nog faktiskt kunna äta frukost vilken tid på dygnet som helst. Vällingen gick hör och häpna ner, nästan helt smärtfritt, jag börjar nästan tro att jag håller på att vänja mig, men bara så ni vet det är stor skillnad på att vänja sig och att tycka om.

Igår kväll kom mormor hit och hälsade på en sväng och jag passade på att visa henne att jag kan stå själv en liten stund om jag håller i mig i vardagsrumsbordet. Hon var inte lite imponerad men påpekade ändå lite försynt till pappa att det nog var bäst att han höll i mig ordentligt i fall jag skulle ramla. Efter det åkte mamma och tränade och jag och pappa hade lite egentid. Det är inte klokt vad rolig min pappa är, jag skrattade så att jag nästan kiknade, som tur var filmade pappa det hela så mamma också fick sig ett gott skratt när hon kom hem.

Tänkte passa på att informera er om vad som är min nya hobby. Så fort mamma eller pappa öppnar någon låda eller ett skåp i köket skyndar jag mig fram i gåstolen och river ut allt jag kommer åt, det skramlar och väsnas hur mycket som helst, härligt! Fast alra bäst är diskmaskinen, hinner jag fram i tid till den är lyckan verkligen gjord, besticklådan är favoriten. Tror faktiskt inte att jag kan tröttna på den, den är så spännande och så finns det ju så många saker man kan stoppa i mun. Så mamma plockar i maskinen och jag plockar ur! Tänk vilken duktig hushållskille hon har fått, gissa om hon är stolt!

Ha en bra dag och glöm inte att klä er ordentligt, det är kallt ute idag!
Å måste jag ha mössa på mig så tycker jag allt att ni också borde ta på er en!

tisdag 28 oktober 2008

Tror ni att det smittar?

Jaha då har vi precis kommit hem från kyrkis och en god lunch på stan. Kyrkis bjöd inte direkt på några nyheter idag, det var sångstund och lite lek på mattan som gällde (mammorna hann förstås med en fika också). Lagom när kyrkis var slut började det kurra i lunchmagarna så det blev en tripp till kina restaurangen, där åts det för fullt men tro inte att jag fick smaka. Fast jag var glad ändå, fick ju sitta med vid bordet så jag höll lådan hela tiden, både Alicia och tindra sov jag säger då det, tjejer är bra tråkiga (ivarje fall ibland). Men nu är vi hemma igen och väntar på att pappa ska komma från jobbet, tänk att vi saknar honom lika mycket varje dag, visst är det bra konstigt!

Igår hade jag och mamma en lugn och skön dag, vi var och hälsade på Alicia och hennes mamma en stund vilket alltid är lika trevligt, tänk vilken tur att vi har lärt känna dom. Alicia får nästan alltid mig på bra humör och hennes mamma piggar upp både mig och mamma så en dag med dom två är alltid lika roligt. Jag och mamma besiktade bilen igår också, pappa hade onda föraningar om att det nog inte skulle gå så bra, men tji fick han, det gick som på räls. Jag charmade dom allihopa därinne, log så fort någon kom i närheten och det verkade fungera. Så mammas tips är från och med nu att ta med sig en glad bebis till besiktningen, det eller en stor muta! Igår eftermiddag var jag, mamma och pappa ute och tog en lång promenad i skogen, tyvärr blev det kolsvart efter halva promenaden så vi fick treva oss fram den sista biten, men det gjorde inte så mycket det var ju skönt att komma ut en sväng. (nästa gång får vi ta med oss ficklampan)

Det har fortfarande inte kommit några tänder, men jag börjar må lite bättre. Hade en liten dipp igår kväll men efter lite pappamys så somnade jag till slut och sov hela natten. Imorse vaknade jag med ett stort leeende igen, vilket var några dagar sen, mammas hjärta smälte! Det är inte klokt vilken inverkan jag har på folk, ett leende från mig och de alra flesta ler tillbaka, kan det vara så att det smittar av sig?

Nu har jag inte tid med er längre, ska ta en tur i min "rally" stol, vilket innebär att det mesta som kommer i min väg lever farligt. Håll undan här kommer jag!

Föresten nu går det utmärkt att kommentera på min blogg utan att ha användarnamn och lösenord så vad väntar ni på? När ni ändå håller på kan ni väl lägga in ett kort på er så vi ser vilka det är som läser min blogg.

måndag 27 oktober 2008

Jävla tänder!

Ja, jag menar det verkligen, jävla tänder. Jag förstår inte varför man måste ha tänder jag tycker att det går hur bra som helst utan. Det är bara besvär med dom, nu har jag haft feber i flera dagar, jag är grinig, gnällig och mår allmänt kass så jag har vissa svårigheter med att se det positiva med tänder. Mamma och pappa börjar faktiskt också tröttna på det här, speciellt i morse när jag vaknade vid fyratiden med ett gallskrik. Trots att jag mår sådär så försöker jag att hålla humöret uppe, det blir jag faktiskt inte bättre för att man är sur. Slutet av förra veckan var händelserik som vanligt. Jag hade alla mina kompisar här på besök, vilket både jag och mamma uppskattade mycket. Det var full fart hela tiden, Tores mamma berättade att Tore kan säga mamma nu, så vi har legat i hårdträning här hemma också, men icke sa nicke, jag låter mycket hellre som en bil så mmma för allt vänta ett tag till.

Helgen har också gått i ett rasande tempo, pappa har varit ledig så vi har varit tillsammans hela familjen. Fredagen började med att vi hade besök av familjen Nacklin, det åts godmat och tittades på idol, jag hade fullt upp med att hålla koll på Chiwas, gud vilken rolig svans han har. Ja , jag vet att man inte ska dra i den men det är svårt att låta bli, den är ju så lurvig och härlig. I lördags hade vi finbesök av Tindra, (ja hennes föräldrar var också med) Tindras pappa och min pappa jobbade i trädgården mest hela dagen, det var dags att gräva igen våra dammar, mamma och pappa anser att dom inte var så Askar säkra. Nu tackar mamma och pappa sin lyckiga stjärna att jag inte är lite äldre och springer omkring, för vår trädgård ser numera ut som en leråker. Under tiden dom var där ute och slet å kämpade så var jag och Tindra inne med mammorna och mös. Det var en toppen dag, har verkligen inget att klaga på.

Igår var vi och hälsade på hos farmor, farfar var ute och jagade så han hann jag inte att träffa. Vi tog en lång promenad och jag passade på att sova en stund i vagnen. Farmor bjöd på god mat som vanligt och jag fick för en gång skulll smaka, eller i varje fall ett rån, det börjar arta sig. På tal om mat så ska jag väl uppdatera er lite vad gäller vällingen. Jag dricker den nu, även när mamma ger men jag är inte förtjust i den, jag drar ut på det så mycket jag kan och leker hellre med flaskan än äter ur den. För övrigt har det varit lite si och så med matlusten den senaste veckan så det är ju tur att jag har lite reserver att ta av, så än är det ingen risk att jag tunnar ut.

En liten hälsning till alla mina kompisar som var här i torsdags, våra hand och fotavtryck blev jätte fina. Mamma och jag tar med dom nästa gång vi ses!

tisdag 21 oktober 2008

Jag har kapitulerat!


Ja, det är sant, igår drack jag en hel deciliter välling och idag drack jag två deciliter. Insåg mitt eget bästa, mamma är ju envis som synden så jag förstod att hon inte var den som skulle ge sig i första taget. Men jag tjurar lite i varje fall, visar på alla sätt jag kan att jag definitivt inte är helt nöjd med det här, därför dricker jag helst välling när pappa ger mig, mamma ska inte tro att hon kan lura mig så lätt, jag vet faktiskt att hon har mycket godare mjök i tuttarna.


Å som ni ser på kortet så har jag lärt mig att sitta alldeles själv, det är lite vingligt ibland så det gäller att mamma och pappa är med för rätt som det är så bär det iväg rakt ner i golvet. Nu är jag verkligen stora grabben, skulle bli förvånad om det tar lång tid innan jag springer runt här inne, mamma tycker dock att jag kan vänta lite med det. Både hon och pappa har fullt upp med att jaga runt mig i min gåstol, det finns så många roliga saker som jag nu helt plötsligt kommer åt och min nya absoluta favorit är sladdar, jag bara älskar dem, mamma är inte lika förtjust i det, undra varför? Idag har jag och mamma varit på kyrkis med Tindra och hennes mamma, i ena rummet satt det bara en massa små bebisar så där tröttnade jag ganska snabbt, det är inte klokt vad tråkiga dom är, dom bara ligger där och sover eller äter hela tiden. Men i det andra rummet var det fullt med äldre barn, det var full fart, gud vilket liv dom förde, jag blev alldeles te mig och nu kan jag knappt bärga mig tills jag kan krypa och ta mig fram så där som dom gjorde. Jag försökte att spana in dom riktigt ordentligt så att jag skulle kunna lära mig några knep. För jag förstår inte riktigt hur dom beter sig, själv kommer jag ingenstans, eller kanske lite bakåt om jag har tur. Men var sak har sin tur, man kan ju inte kunna allt!


Jag har ju berättat förut att mamma inte uppskattar när jag drar i gardinerna, hon bara träter och träter så nu har jag bestämt mig, jag träter tillbaka. Nån måtta får det vara, träter hon på mig så träter jag tillbaka. Pappa gör sitt alra bästa för att inte börja skratta och mamma suckar inombords och undrar hur det här ska sluta. Visst är det fascinerande att man redan vid 6 månaders ålder har en vilja av stål och är envis som en åsna? Mamma är helt övertygad om att jag har fått dom där sidorna av min pappa, vad tror ni?
Imorgon är det dags för babysim igen och sen på kvällen ska vi hem till Helena och Tobias och äta lite mat. Sist Helena var här och hälsade på var jag inte på mitt alra bästa solskenshumör så jag ska försöka sköta mig bättre imorgon. Nu är det dags att ta dagens sista lur i vagnen, men bara en liten stund men kan ju missa något.
So long!

måndag 20 oktober 2008

Fortfarande strejk!

Vilken helg jag har haft det har hänt en massa roliga sker hela tiden. I lördags var vi hemma hos moster Rosie hela dagen, hon hade så mycket roliga saker att leka med, alra bäst var påsen med petflaskor i, vilken grej jag var helt fascinerad och upptagen i säkert 40 minuter. Mamma och moster hann ta en lång frukost och prata en massa så dom klagade inte heller. Efter att jag hade ätit lite lunch gick vi ut på stan en sväng, det var meningen att jag skulle sova men när vi gick in på ett fik blev det lite för spännande för mig så jag ville allt sitta upp och ttta på allt folk jag också, sova kan man ju göra när man blir gammal. Sen var det dags för en lång promenad i vagnen och då kunde jag inte hålla mig vaken längre. Dagen gick hur fort som helst så vi kom lagom hem tills pappa slutade jobba, hann med lite pappamys och sen var det dags att sova för kvällen.

Igår var jag och mamma och hälsade på hos mormor, vi tog en fika på stan och en liten promenad. Mammas kusin Amanda, alltså min "brylling" var också där, vilket var jätte roligt för hon har jag inte sett sen jag var en liten bebis. Hon tyckte att jag hade blivit jätte stor, men hon vågar inte riktigt hålla mig än, tror fortfarande inte att mitt huvud är stadigt, hallå jag är faktiskt 6 månader gammal!!!!! Sen var det dags för mamma att åka och träna lite så då kom farfar hit och var barnvakt åt mig. Det var lika roligt som vanligt, jag fick sova på farfars arm vilket jag inte är bortskämd med nu för tiden. Mamma tycker inte alls är det är konstigt med tanke på att jag numera väger över 9 kilo, ja ni läste rätt jag har gått upp ännu en vitklass. Farfar får visserligen lite kramp i armen men vad gör det, det är ju så mysigt! Igår kväll precis när jag skulle gå och lägga mig fick vi besök, Mattias och Emma kom och hälsade på. Vilken lycka, jag fick vara uppe en liten stund till. Jag försökte verkligen att sysselsätta mig hela tiden så att jag inte skulle känna hur trött jag var men efter en liten stund gick det inte längre ögonen bara for ihop hur mycket jag än ville vara vaken så orkade jag inte.

Vad gäller vällingen så käpar vi fortfarande här hemma, eller rättare sagt mamma kämpar jag kniper mest ihop munnen och vägrar. Mamma är fortfarande optimistisk och tror att jag snart kommer att vänja mig, själv är jag tveksam, den som lever får se!
Det var allt jag hade att komma med idag så ta och gör något vettig nu, sitt inte vid datorn och dra nu, gör lite nytta!

fredag 17 oktober 2008

Vällingstrejk

Jag vägrar det smakar hur äckligt som helst. Mamma och pappa har fått för sig att jag ska börja dricka välling, men inte om jag får bestämma. Jag börjar ana att det nog snart är slut med mat från mammas tutte så jag har bestämt mig för att inte ge upp i första taget. Så min taktik för att slippa dricka välling är att skrika, jag skriker så fort jag får syn på flaskan så att dom inte ska få för sig att jag tycker om det. Jag har provsmakat men det var verkligen inte gott men mamma tror och hoppas att jag snart kommer att vänja mig vid den där otäcka vätskan men jag tvivlar på det! Mamma vann ju i och för sig potatiskriget och då sa hon också att jag skulle vänja mig och nu måste jag erkänna att potatis är en av mina favoriter så det kanske ligger något i det hon säger även när det gäller vällingen. Är det så att mammor alltid har rätt?

Igår var jag hemma hos farmor och farfar och hälsade på och vet ni, det var jätte konstigt. Helt plötsligt blev jag lite rädd för farfar, vet inte riktigt vad det var så jag bestämde mig för att hålla mig lite på min kant en stund. Fast efter en liten stund kom jag på hur rolig han är och började skratta igen. Jag var lite avvaktande mot farmor och faster också, mamma tror att jag håller på att bli lite blyg och pappa är livrädd för att jag håller på att bli mammig. Kanske var det bara att jag hade en dålig dag igår och var tjurig mest hela tiden! Men idag känns allt bättre, har precis vaknat efter en lång förmidagslur ute i vagnen så nu är jag pigg igen. Magen börjar kurra lite och jag hoppas verkligen att det kommer att bjudas på något gott, det vill säga vad som helst utom välling!

I eftermiddag ska jag vara hos mormor några timmar, längtar massor. Bara jag och mrmor så jag antar att det kommer att bli en massa mys. Å imorgon när pappa jobbar ska jag och mamma åka till moster, det känns som att det var en evighet sen jag såg henne, har saknat henne massor! Jag hoppas att hon kommer sjunga den roliga sången om katten och råttan för den gillar jag verkligen. Som ni hör har jag mycket att se fram emot, schemat är fulltecknat precis som jag vill ha det så jag är säker på att jag kommer att få en toppen helg. Nu har jag inte tid med er längre, tänkte ta en tur i gåstolen nu, så ha det bra!

onsdag 15 oktober 2008

Vem kan sova på beställning?

Nu börjar vi återhämta oss efter vår lilla semestertripp. Snacka om att vi har haft en toppen helg, mamma var inte helnöjd med tågresan (hon uppsakttade inte att jag skrek hysteriskt i nästan 1 och en halv timme) men annars har vi verkligen ingenting att klaga på. Från att jag och mamma gick av tåget i Norrrköping så blev vi riktigt bortskämda, tant Jonna tog mer än väl hand om oss. Hon bjöd på god mat som vanligt och i hennes sällskap har vi aldrig haft tråkigt förut och det var ingen skillnad den här gången. Jag bjöd henne på ett stort leende så fort vi kommmit av tåget, hon smälte som smör i solsken vilket mamma inte alls tycker är konstigt. Jag sov väl lite si och så där borta men det är ju inte så konstigt, det var så mycket oljud hela tiden, precis när jag hade somnat kom det ett stort plygplan och flög precis över huset, vem kan sova då? Det är ju inte direkt ett ljud jag är van vid, kan inte skryta med att det flyger speciellt många flygplan över Vedevåg! Helgen får ändå toppbetyg av både mig och mamma och du Jonna, vi kommer snart igen jag lovar!

Borta bra men hemma bäst, det var riktigt skönt att komma hem, för det första så hade jag saknat pappa en massa så han bjöd jag på världens leende och en myskram så fort jag fick syn på honom och sen var det skönt att få sova i min egen säng också. Jag sov hela natten till mamma och pappas stora förtjusning. Hittills den här veckan har vi hunnit med att vara på kyrkis och haft finbesök av Helena, men mest av allt har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Vilket har passat mig perfekt, jag har saknat min gåstol hela helgen så nu tar jag igen all tid jag missade. Har också lärt mig lite nya bus och trix, till exempel har jag kommit på hur vansinnigt roligt det är att slå med händerna i bordet, ju mer jag slår ju roligare blir det också!

Tänkte passa på att tacka Elsa och hennes mamma för den trevliga höstpromenaden imorse. Mamma behövde verkligen röra på sig och jag tackar ju aldrig nej till att få sitta i vagnen en stund. så det blev perfekt. Hörde något om att de där promenaderna borde bli en tradition och det hoppas jag verkligen och har jag riktig tur så kanske Alicia och hennes mamma också blir med nästa gång, om inte Alicia sover vill säga. Mamma hade tänkt att jag skulle ha sovit under promenade men, men det blir inte alltid som min mamma har tänkt sig för hur lätt är det att sova på beställning? Efter promenaden var det dags för babysim, en av veckans absoluta höjdpunkter! Mammas tanke var att jag skulle vara pigg och utvilad till simmet men den sprack ju, hennes andra tanke var att jag skulle vara mätt, men det sprack också för jag kunde verkligen inte koncentrera mig på att äta när vi var på badhuset, det var alldeles för spännande att titta på allt annat runt omkring. Så trots att jag var både hungrig och trött så gick det riktigt bra, simtanten höll mig sysselsatt hela tiden så jag hade inte ens tid att tänka på mat (eller inte så mycket i alla fall) och sömn.

Nu är det dags för en tur i gåstolen och till alla mina kompisar som läser här kommer ett tips, det är dock inte säkert att era föräldrar kommer att gilla det. Ta era gåstolar och åk fram till gardinerna, ryck tag allt ni har och lagom när ni hör någon säga aj aj så skrattar ni allt ni kan, jag lovar det är hur roligt som helst. Mamma har dock lite svårt att se det roliga i det speciellt efter femton gånger på tio minuter. Jag har en massa bus att dela med mig av men jag tror jag tar ett i taget, vill inte hamna på era mammors minuslista redan.

torsdag 9 oktober 2008

Norköping here we come!

Imorgon bär det av, jag och mamma ska åka till Norrköping över helgen. Vi ska åka och hälsa på tant Jonna och Rikard, det ska bli så roligt. Tåger går vid tvåtiden imorgon, ja det är sant vi ska åka tåg, hur spännande är inte det? Det enda bekymret jag har just nu är at pappa inte ska följa med, han jobbar. Jag vet ju hur jobbigt det är utan honom men tant Jonna har lovat att trösta mig om jag blir ledsen, så det ska nog gå bra. Undra bara vem som ska trösta pappa när han blir ledsen och saknar oss?

Igår var vi och badade det var dags för veckans babysim. Jag visade pappa hur duktig jag hade blivit och dök flera gånger, han var riktigt impad kan jag lova. Sen igår kväll var det dags för föräldrakurs, det var faktiskt ganska tråkigt, en liten tant stod och pratade i vad som kändes som en evighet så lyckan var verkligen gjord när pappa helt plötsligt dök upp. Han jobbade egentligen men lyckades komma ifrån en stund till både min och mammas stora förtjusning. Han är bra gulig min pappa, han jobbade ifatt en massa bara för att kunna åka ifrån, visste att det betydde mycket för mamma, men han fick betala ganska surt för det, han kunde inte åka från jobbet fören vid etttiden inatt! Men, men han gjorde mamma och mig väldigt glada så jag tror nog att det var värt det. Vi hann med ett litet besök hos mormor också när vi ändå var istan. Hon hade varit och handlat och jag fick en massa nya jätte fina saker.
Tack mormor vad skulle vi göra utan dig?

Idag har vi bara tagit det lungt, såna dagar behövs ibland! Solen börjar komma fram nu så jag tror nog att jag och mamma ska ta oss en riktig lång promenad, har jag riktig tur så kanske jag får sitta i barsjalen. Nu får ni ha en trevlig helg för det ska jag ha, så skriver jag och berättar om alla mina äventyr så fort vi är hemma igen!
Puss och kram

måndag 6 oktober 2008

Vilken sport!

Igår var vi på handboll, det var en konstig sport. En massa killar som sprang runt och jagade en och samma boll, inte nog med att dom jagade samma boll dom slogs om den också! Fast jag hade det jätte trevligt så jag klagar inte, jag satt i mormors knä och tittade på alla människor, det var liv och rörelse överallt så jag trivdes som fisken i vattnet. Fast jag blev lite besviken, dom förlorade och enligt mamma så spelade dom inge vidare bra heller, så om dom vill att jag ska komma någon mera gång så för dom se till att skärpa sig. Det var ju världens liv därinne så jag fick ha mina gröna fina peltor på mig, mamma är så rädd om min små öron. På vägen hem kunde jag inte hålla mig vaken längre, fast jag försökte in i det längsta. Innan vi åkte på handboll var vi hemma hos Tindra och hennes föräldrar och hälsade på, Tindras mamma hade bakat finfina bullar som alla fick smaka utom jag förståss! Jag och Tindra låg på filten en stund och lekte lite, hon är ju så liten och söt så jag blir ju sugen att äta upp henne, eller smaka lite i varjefall!

Idag har mamma varit duktig och städat i trädgården medan jag och pappa var inne och hade det mysigt. Vi hann äta en lång frukost och ta ett bad innan det var dags för mig att ta dagens första tupplur. Efter att pappa hade åkt till jobbet gick jag och mamma till affären, det var dags att fylla på lite, undra vem det är som äter upp all mat i vårt kylskåp hela tiden? Jag och mamma har varit ute i skogen och gått också, jag fick sitta i barsjalen, det är hur roligt som helst man ser så mycket och så får man vara nära mamma, kan det bli bättre?

Nu är det dags att gå och lägga sig, vila upp mig till morgondagen så att jag orkar med ännu än fartfylld och spännande dag, sov gott!

söndag 5 oktober 2008

Jag är rena bengeten jämfört med vissa!

Äntligen helg, det är något speciellt med helg, om möjligt så är livet lite extra bra då! i fredags var vi och hälsade på hos farmor och farfar, jag har en bra tokig farfar han kan då alltid få mig att skratta. Dom belv så glada när vi kom och ägnade säkert en kvart åt att titta efter hur mycket jag hade växt sen sist trots att det inte alls var länge sen vi sågs. Farfar var lite chockad över hur stor jag hade blivit och han var riktigt imponerad över alla nya saker jag har lärt mig. Jag passade på att visa honom hur snabb jag har blivit, snabb på att ta tag i saker, farmors duk med den fina vasen på höll på att hamna på golvet, trots att mamma varnade farfar för hur snabb jag hade blivit.

Igår var vi hemma hos mormor hela dagen, vilken lycka! Jag hade med mig min gåstol så jag passade på att visa henne hur snabb jag har blivit och att jag verkligen kan åka framåt nu. Vi kollade på en massa kort hemma hos mormor, kort på mamma när hon var liten. Mamma tycker att vi två är jätte lika medan pappa är lite mera tveksam. Han sa att om man skulle ta bort ett antal kilo från mamma så kanske det skulle kunna finnas några likheter. Så det är konstaterat nu, jag är inte alls så stor och tjock som vissa vill påstå, i varje fall inte om man jämför med hur min mamma såg ut när hon var liten! Hon tar verkligen priset så det är ju inte så svårt att lista ut vem jag har fått min goda aptit ifrån. Jag åt och sov några gånger hemma hos mormor och innan jag visste ordet av var det dags att åka hem. Tiden går verkligen fort när man har roligt. Men det bästa av allt den här helgen är att jag har fått träffa pappa hela dagarna, han har varit ledig! Idag var det menigen att vi skulle hålla på att greja lite i trädgården men med tanke på det otäcka vädret så skjuter vi nog upp det. Jag och mamma var ute i trädgården en liten stund i fredags och krattade löv (det var faktiskt mest mamma som krattade, jag satt i vagnen och tittade på) men det hade vi nog kunnat strunta i för alla våra lövhögar kommer nog att blåsa bort idag så det är nog bara att börja om från början imorgon igen!

De senaste dagarna har mamma och pappa haft fullt upp, det är slut på tiden när deras lilla bebis låg still på golvet och jollrade lite. Nu är det full fart, gardinerna, dukarna, pappas stereo lever farligt nu för tiden när jag kommer farandes i min gåstol. Har hört ett nytt ord de senaste dagarna, aj aj säger dom mest hela tiden, har inte bestämt mig om jag ska bry mig om det eller inte! Verkar som att dom inte är jätte förtjusta i mina nya hyss! Fast å andra sidan är det nog inte så farligt för dom har väldigt svårt att hålla sig för skratt vissa gånger, som till exempel när mamma fick syn på mig med halva gardninen hängandes i mungipan, jag var bara tvungen att smaka om den var lika god som den ser ut. Nu har jag inte tid med er längre, det finns alldeles för många roliga och spännande saker som jag måste utforska närmare!
See you!

torsdag 2 oktober 2008

I made it!

Ja, då var det redan torsdagkväll, veckorna går hur fort som helst. Pappa är på utbildning den här veckan i Västerås vilket innebär ganska långa dagar för hans del, men som tur är hinner vi med lite bus och mys inanna det är dags för mig att gå och sova. Jag och mamma har haft fullt upp den här veckan, mamma förstår inte hur hon någonsin ska kunna hinna med att jobba igen! Det mesta vi gör på dagarna är hur roligt som helst, vi går på kyrkis, babysim och så passar vi på att träffa alla våra härliga kompisar också. Men den här veckans absoluta höjdpunkt måste vara att jag har dykt för första gången. Det var på babysimmet i onsdags, det var ett riktigt dyk inte så där som jag brukar göra, slänga mig handlöst framåt så varken mamma eller pappa hinner få tag i mig utan den här gången var det på riktigt. Det var inte nå otäckt alls, mamma var stolt som en tupp och jag fick massa pussar och kramar och hon sa flera gånger att jag var SÅÅÅ duktig. Efter vi hade simmat färdigt gick vi och tog en fika med våra vänner, det blev en lång fika och i ärlighetens namn måste jag nog säga att mamma tyckte att det var bra mycket trevligare än vad jag tyckte. Inte för att det var något fel på sällskap, tvärtom men hur roligt är det egentligen att sitta still och bara prata i flera timmar? Blev riktigt rastlös på slutet, så efter liten gnäll fattade hon vinken och vi gick ut på en promenad istället, mycket bättre!

Måste passa på att berätta att jag har lärt mig att gå framåt i min gåstol idag, lagom till pappa kom hem fattade jag vinken och nu har jag svårt att förstå varför jag inte har kunnat klara av det där tidigare, det är ju inge svårt alls. Pappa sa idag att han tycker att jag lär mig nya saker varje dag och att det går så himla fort. Vad hade dom trott egentligen att jag skulle ligga still på golvet och jollra hela mitt liv?

På matfronten går det riktigt bra, idag stod det kyckling på menyn för första gången och det var verkligen inte fy skam. Hela portionen gick ner i ett nafs. Jag har börjat att äta smörgås också och imorse försökte mamma allt lura mig. Hon gav mig varannan macka och varannan gröt, precis som att jag inte skulle fatta, finns det någon som hellre vill ha gröt! Men jag kom på ett knep, jag knep ihop munnen så mycket jag kunde när det vankades gröt och gapade bara stort och fint när jag såg att det var en mackbit på väg, smart va? Men känner jag min mamma rätt så har hon säkert en ny taktik tills imorgon, tror att hennes nya motto är, skam den som ger sig. Nu är det dags för mig att krypa ner i kojs så att jag är pigg imorgon, pigg och redo för nya äventyr. Pappa slutar tidigare imorgon så jag har ställt in mig på en riktig familjeeftermiddag, det finns inget som går upp emot att få vara med både mamma och pappa samtidigt.

Sov gott allihopa så hörs vi snart igen!